.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

آشنایی با انواع روش جایگزین دندان کشیده شده و توضیحات درباره روش های جایگزین دندان

انواع روش جایگزین دندان کشیده شده

یک خبر خوب برای کسانی که دندان های خود را کشیده یا از دست داده اند داریم. آن خبر این است که پیشرفت های اخیر در رشته دندانپزشکی باعث شده. گزینه های بسیار زیادی برای جایگزینی دندان های از دست رفته ابداع شود که هم زیبا و کاربردی هستند. و هم در نقش دندان واقعی و طبیعی ظاهر می شوند. با ما همراه باشید تا شما را با انواع روش جایگزین دندان کشیده شده آشنا کنیم. این شما و این 4 روش جایگزین دندان در دندانپزشکی که در این مقاله با آن ها آشنا خواهید شد.

جای خالی دندان هایی که نیستند و مشکلات فراوانی که برای ما به وجود می آورند

زمانی که دندانی از بین میرود تنها یک جای خالی در دهان به جای نمیگذارد. این جای خالی میتواند برای تکلم ، جویدن، نگهداری و تیمز کردن دندان های شما مشکل ایجاد کند. از همه مهمتر، این جای خالی بهترین فرصت را به دندان های دیگر میدهد که جا برای خود باز کنند و تحت فشار ناشی از جویدن غذا، کم کم جابجا و کج شوند. این کجی قطعا نیازمند ارتودنسی است. اگر دندان خود را از دست داده اید، بدترین کاری که میتوانید. در حق خود و دندان هایتان انجام دهید این است. که جای خالی این دندان را به حال خود رها کنید و هیچ اقدامی برای پر کردن آن انجام ندهید. اما اگر در اسرع وقت این جای خالی ها را پر کنید دیگر هیچکدام از این مشکلات را تجربه نخواهید کرد.

4 روش جایگزین دندان افتاده

ایمپلنت دندان، موثر، زیبا و ماندگار

از نظر متخصصان دندانپزشکی و اغلب کسانی که این عمل را انجام داده اند. بهترین جایگزین دندان کشیده شده کاشت ایمپلنت دندان است. ایمپلنت ها به طرز عجیبی قوی، متسحکم و شبیه به دندان های شما عمل میکنند. فرقی نمیکند یک دندان را از دست داده باشید یا همه آن ها را، این دستگاه های عالی دقیقا مانند یک دندان واقعی به استخوان فک متصل میشوند و از این نظر شبیه ریشه دندان عمل میکنند. از طرف دیگر تاج هایی بسیار زیبا و مقاوم دارند که کاملا شبیه تاج و عاج دندان های طبیعی شما هستند. خوردن، آشامیدن، تکلم و ادای کلمات با این ایمپلنت ها دقیقا مشابه کسی است که تمام دندان هایش طبیعی است. ایمپلنت ها از هر لحاظ بی نقص هستند و یکی از معتبرترین گزینه ها جایگزین دندان افتاده محسوب میشوند.

انواع روش جایگزین دندان

یک پیچ به عنوان پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک کار گذاشته میشود و بعد از 3 تا 6 ماه استخوان فک کاملا پیچ را به خود متصل میکند. و بعد از آن، تاج و تمام بخش های ایمپلنت در نقش یک دندان واقعی برای شما عمل خواهند کرد. ایمپلنت ها هر چند هزینه بالایی دارند اما از لحاظ ماندگاری بسیار زبان زد هستند. و بنابراین میتوان به صورت دائم از آن ها استفاده کرد. شما تنها باید به زیبایی و ماندگاری آن ها فکر کنید. و هزینه ایمپلنت برای شما اصلا مهم نباشد چون ارزشش را دارد. ایمپلنت فوری نیز به عنوان جدیدترین روش جایگزین دندان به تازگی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.

بریج دندان یا پل دندانپزشکی

اگر یک یا دو دندان که کنار هم هستند را از دست داده اید انتخاب بریج دندان بهترین گزینه برای پر کردن جای خالیشان است. پل دندانی یکی از انواع روش جایگزین دندان کشیده شده و شامل یک یا چند دندان مصنوعی به هم متصل شده است که میتواند با اتصال به دندان های مجاور، جایگزین خوبی برای دندان های از دست رفته باشد. استفاده از این بریج ها میتواند دائمی باشد و نتایج نیز نسبتا طبیعی هستنند. انواع مختلفی بریج وجود دارد و شما برای جایگزین کردن دندان با نظر متخصص دندانپزشکی، میتوانید بهترین بریج را برای خود انتخاب کنید.

بزرگترین نقطه ضعف پل های دندانپزشکی تراش دادن مینای دندان های دو طرف پل است. برای اینکه بتوانیم پل را در جای خود ثابت نگاه داریم، در برخی از بریج ها، مثل بریج سنتی باید دو دندان طرفی بریج را برش دهیم تا پل را روی آن ها سوار و محکم کنیم. قیمت بریج دندان نسبتا کمتر است ولی باید تقریبا پس از هر 5 سال آن ها را تعویض کنید.

پروتز موقت دندان

پروتزهای موقت دندانپزشکی یک روش جایگزین دندان به صورت موقت و در کوتاه مدت هستند. این پروتزها قابل حرکت هستند و میتوان به راحتی آن ها را بیرون آورد و یا دوباره در دهان گذاشت. این پروتزها وزن کمی دارند، قیمت خیلی پایینی دارند اما صرفا فقط برای پر کردن دندان استفاده میشوند و نمیتوانند در نقش دندان ظاهر شوند. از این پروتزها نمیتوان به صورت دائمی استفاده کرد.

پروتز متحرک کامل و ناکامل دندان

پروتزهای متحرک و کامل، پروتزهایی با قابلت جابجایی هستند که از انواع روش جایگزین دندان کشیده شده محسوب میشوند. پروتز کامل دندان به طور مستقیم روی لثه های بیمار قرار میگیرد، در حالی که پروتزهای ناکامل ممکن است با کمک یک نگهدارنده فلزی به سایر دندان ها متصل شوند. در اصطلاح عامیانه به این پروتزها دندان مصنوعی میگویند.( همان دندان هایی که پدربزرگ ها و مادربزرگ ها هم از آن ها استفاده میکنند.)

استفاده از این دندان ها معمولا چندان توصیه نمیشود و بیشتر افرادی از آن ها استفاده می کنند که سن بالایی دارند و تمایلی به پر کردن جای خالی دندان ها با ایمپلنت یا بریج و … ندارند. این پروتزها به راحتی روی لثه ها میلغزند، غذا خوردن با آن ها مشکل است، صحبت کردن نامفهوم است و استفاده مداوم از آن ها حساسیت ایجاد میکند. اگر چه این پروتزهای دندانی قیمت خیلی پایینتری دارند و از نظر اقتصادی بسیار به صرفه هستند اما اغلب کسانی که از دندان های مصنوعی استفاده میکنند چندان رضایتی از استفاده از این پروتزها ندارند.



:: موضوعات مرتبط: دندانپزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 153
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : هیما روز
ت : سه شنبه 1 اسفند 1402
.

ساکشن هوایی هم توسط دستیار در نزدیکی موضع کار دندانپزشک قرار می گیرد تا مایعات و خرده مواد های تراشیده شده از دندان را از دهان بیمار خالی کند و محل کار دندانپزشک را تمیز کند. لایت کیور یکی دیگر از کاربردی ترین ابزارهای دندانپزشکی است. لایت کیور وسیله ای شبیه تفنگ است که نور آبی یا بنفش رنگی از خود ساتع می کند تا مواد استفاده شده در عمل جراحی دندان زودتر خشک شوند. از دیگر ابزارهای دندانپزشکی مته های دندانپزشکی است که بسیار کاربردی است و از آن برای تراشیدن پوسیدگی های دندان استفاده می شود. مته ها به خاطر سر و صدای زیاد ترسناک ترین ابزارهای دندانپزشکی نام گرفته اند. سرنگ آب و هوا ابزار کاربردی دیگر در دندانپزشکی است. فروش تجهیزات دندان پزشکی این وسیله دارای دو سر است که از یک سر آن آب و از سر دیگر آن هوا بیرون می آید. دندانپزشکان با سر آبی این وسیله محل انجام کار دندانپزشکی در دهان را می شویند و با سر دیگر که هوا بیرون می آید محل را خشک می کنند. ابزارهای دندانپزشکی تنوع زیادی دارند که موارد نام برده از ضروری ترین و کاربردی ترین آن ها است.

  • انواع روکش های دسته چراغی فویل دار و استریل
  • سوند یکبار مصرف
  • کاردانی حرفه ای سینما - تصویربرداری
  • واحد پیشگیری از بارداری مستقل
  • سر پوآر
  • تهیه شده برای کاربردهای مختلف

آیا ایمپلنت نیز مانند دندان جرم میگیرد و نیاز به جرم گیری دارد؟ بله هر آنچه که داخل دهان قرار گیرد به علت بزاق، مواد غذایی و پلاک موجود در دهان جرم میگیرد. به همین علت دندان کاشته شده نیز مانند دندان طبیعی نیاز به مراجعات دوره ای جهت چک آپ و جرمگیری دارد. 10. عمر ایمپلنت هاى دندان چقدر است؟ عمر ایمپلنت های دندانی به عوامل متعددی از جمله سن بیمار در زمان دریافت ایمپلنت های دندانی و مراقبت های بهداشتی و تغذیه ای او، بستگی دارد. عمر ایمپلنت های دندانی به عوامل متعددی از جمله سن بیمار در زمان دریافت ایمپلنت های دندانی و مراقبت های بهداشتی و تغذیه ای او، بستگی دارد. برای موفقیت ایمپلنت های دندانی، بیمار باید بهداشت دهان و دندان خود را حفظ کرده و برای معاینات منظم به دندانپزشک خود مراجعه کند. البته در دوام و طول عمر ایمپلنت، غیر از فاكتورهایى كه مربوط به بیمار است، كیفیت درمان انجام شده، تخصص و تجربه دندانپزشک معالج و نوع و كیفیت برند ایمپلنت مورد استفاده نیز داراى اهمیت است.

شکل ظاهری تاج ایمپلنت مانند سایر دندان های طبیعی است. روکش پی اف ام و روکش زیرکونیا اشاره کرد. اگر قصد آن را دارید که از پروتز ایمپلنت استفاده کنید و دچار تردید هستید که کدام یک از انواع روکش دندان مناسب است همین اکنون وقت مشاوره ای را برای این منظور با ما هماهنگ کنید. در یک جلسه ی ویژه با متخصصان ما در کلینیک دندانپزشکی تخصصی در غرب تهران وکلینیک تخصصی دندانپزشکی در شمال تهران می توانید اطلاعات کافی و لازم را برای این منظور کسب کنید. ما سعی داریم با ارائه ی بهترین خدمات، زیباترین لبخند را بر روی لبهای شما به وجود آوریم. کدام روکش برای ایمپلنت بهتر است؟ کدام ایمپلنت کارایی بیشتری دارد؟ با سقف بودجه ای که مشخص کرده اید کدام گزینه می تواند برای شما مناسب باشد؟ پاسخ همه ی این سوال ها را در جلسه ی مشاوره می توانید کسب کنید. در مورد هزینه ها نیز نگران نباشید زیرا فرصت بهره مندی از روش ایمپلنت به صورت اقساطی برای شما فراهم است.

ما سعی کرده ایم همواره برای کسب رضایت شما عزیزان بهترین خدمات برای کاشت دندان با هزینه های بسیار معقول در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. زمانی که از بهترین مراکز برای کاشت دندان استفاده می کنید از نتایج به دست آمده می توانید اطمینان کامل داشته باشید. البته تیم مجرب و متخصص در این زمینه همچنین توانایی آن را دارند که به طور قابل ملاحظه ای عوارض ایمپلنت را از بین ببرند. با بهره مندی از بهترین کلینیک ایمپلنت دوره ی درمان به سهولت پیموده می شود. درد ایمپلنت چه قدر است؟ در هنگام جراحی برای کاشت دندان در صورت مجرب بودن متخصص خود درد بسیارجزئی را احساس خواهید کرد. در پاسخ به سوال اینکه آیا ایمپلنت درد دارد؟ اگر بگوییم هیچ دردی ندارد، دروغ است ولی درد کاشت دندان به قدری نیست که غیر قابل تحمل باشد. ناگفته نماند درد پس از جراحی کشت دندان ممکن است تا ده روز طول بکشد. برای کاهش این درد از انواع مسکن ها استفاده می شود.

استنلس استیل 316 پس از گرید 304 معروفترین و پرکاربردترین رده آلیاژی در بین فولادهای زنگ نزن سری 300 می باشد. می باشد. از این رو در مناطق ساحلی و محیط های آلوده صنعتی باید از آلیاژهایی که در مقابل خوردگی حفره ای مقاوم اند، استفاده شود. در بین فولادهای زنگ نزن نیز گرید 316 حاوی مولیبدن بوده و در مقابل این نوع خوردگی مقاوم تر است. به همین دلیل، یکی از کاربردهای ورق استیل 316 بکارگیری در ساخت سازه های ساحلی می باشد .یکی دیگر از موارد استفاده از این فولاد ضد زنگ ساخت لوازم پزشکی همچون ایمپلنت می باشد. این قبیل تجهیزات باید از مقاومت به خوردگی بالایی برخوردار بوده تا در مواجهه با مایعات بدن دچار خوردگی نشوند. تجهیزات دندانپزشکی دست دوم زیرا وقوع خوردگی در تجهیزاتی که در داخل بدن قرار می گیرند، بروز عفونت را در پی دارد. به همین دلیل، از آنجایی که گرید 316 از مقاومت به خوردگی خوبی برخوردار بوده در ساخت این تجهیزات استفاده می شود. همانطورکه ملاحظه می شود استیل 316 به صنعت ساخت لوازم پزشکی نیز راه یافته است. کاربردهای این گرید به قدری گسترده است که نام بردن و برشمردن آن به مدت زمانی طولانی نیاز دارد. از دیگر مصرف کننده های ورق استیل 316 هستند.

تاریخچه دندانپزشکی به سال ها قبل باز می گردد. در گذشته مانند امروز این شغل وجود نداشت یعنی شخصی به نام دندانپزشک نبود و این کار را اشخاصی مانند عطارها و آرایشگران انجام می دادند. دندانپزشکی امروزه به دو دسته مختلف تقسیم می شود: 1) آنهایی که جنبه عمومی دندانپزشکی است و به مواردی مانند پوسیدگی دندان مربوط می شود. 2) مواردی که برای زیبایی دندان ها کاربرد دارد مانند بلییچینگ که برای سفیدی دندان کاربرد دارد. یکی از مهم ترین مواردی که در زمینه دندان باید رعایت کرد بهداشت دهان و دندان است. برای انجام این کار سه رکن اصلی مسواک، نخ دندان و استفاده از دهانشویه های حاوی فلوراید وجود دارد و تنها با رعایت این نکات می توانید تا حدود زیادی از پوسیدگی دندان هایتان جلوگیری کنید. گاهی ممکن است دندان های شما دارای عیوبی مانند کجی یا شکستگی باشد در چنین مواردی باید از لمینیت یا کامپوزیت دندان استفاده کردو برای هر چه زیباتر شدن دندان به دندانپزشک زیبایی مراجعه کرد. این اطلاعات کلی در زمینه دندان است . شما می توانید با مراجعه به منوی مقالات به صورت تخصصی تک تک مقالات مربوطه را مطالعه کنید. دندانپزشکی شبانه روزی دکتر بالوی پور در تمامی ایام هفته حتی روزهای تعطیل در خدمت شما می باشد.

متخصص دندانپزشکی، برای تشخیص این مشکل به عکس رادیولوژی نیاز دارد که خطر کمی برای مادر و کودکش خواهد داشت. درواقع در اکثر موارد وقتی که درمان ضروری باشد، دندانپزشک شما انجام عکسبرداری رادیولوژی را تجویز میکند. میزان اسیدی بودن دهان در زنان باردار ممکن است به خاطر هوس کردن خوراکیهای شیرین، توجه کمتر به بهداشت دهان و دندان و حالت تهوع و استفراغ صبحگاهی افزایش یابد. تغییرات هورمونی نیز میتواند باعث بروز بیماری لثه گردد که منجر به التهاب لثه، خونریزی لثه و واکنش شدیدی نسبت به پلاک دندان شود. اگر درمانی برای بیماری لثه صورت نگیرد ممکن است وضعیت شدیدتر شود و تا پریودنت لثه پیشرفت کند که لثهها تحلیل میروند و دندانهایتان لق میشوند یا حتی میافتند. درمان نشدن مشکلات دندانی تنها برای دندانهایتان زیانآور نیست، بلکه میتواند باعث بروز مشکلاتی در بارداری نیز گردد. این مشکلات همچنین خطری برای کودک خواهد داشت. بهطور مثال، پریودنت و التهاب ممکن است منجر به زایمان زودرس و کموزن بودن کودک و تشنج بارداری pre eclampsia گردد.

این اطمینان را به شما میدهیم که ایمپلنتهای دندانی مستحکم و بسیاری از آنها مادامالعمر همراه شما هستند. البته مراقبت خوب از آنها نیز در افزایش طول عمر موثر است. آیا همه افراد کاندیدای مناسبی برای انجام تکنیک ایمپلنت دندان هستند؟ برای انجام این روش لازم است که از سلامت عمومی برخوردار باشید و لثههای شما سالم و استخوانهای فک مستحکم باشند. بههمیندلیل، معاینه دقیق دندانپزشک و رعایت مستمر بهداشت دهان و دندان قبل و بعد از کاشت اهمیت زیادی دارد. اصولاً ایمپلنت برای افراد سیگاری، بیماران مبتلا به اختلالات مزمن درماننشده مانند بیماریهای قلبی یا دیابت و بیماران تحت پرتودرمانی سر و گردن باید به تعویق بیافتد یا با دقت نظر ویژهای انجام شود. با توجه به وجود بیحسی یا بیهوشی و حتی گاهی تجویز آرامبخش، شما نباید در طول جراحی اثری از درد و ناراحتی داشته باشید. اصولاً میزان اثربخشی این روش بسته به جایی که ایمپلنتها در فک قرار میگیرند، کمی متفاوت است. در صورت موفقیتآمیز بودن آن تحت نظر یک دندانپزشک متبحر، اکثر این عوارض ممکن است پس از 3 تا 5 روز برطرف شوند. بههمیندلیل، معمولا به مدت 1 تا 2 روز نیاز به مصرف داروهای مسکن دارید و بعد از گذشت 24 ساعت میتوانید به فعالیتهای روزانه خود بازگردید. در نهایت، عوارضی مانند تورم، سفتی فک و کبودی نیز طی 7 تا 9 روز برطرف میشوند. از نظر متخصصان دندانپزشکی، تجربه مداوم درد و ناراحتی بعد از گذشت 2 هفته از ایمپلنت دندان طبیعی نیست. ناراحتی مداوم شما ممکن است نشانه این مساله باشد که ایمپلنت بهخوبی در استخوان فک جوش نخورده است. در این شرایط مجبور هستید دوباره تحت عمل جراحی قرار بگیرید تا دندانپزشک بتواند قطعات ایمپلنت را برداشته و مجدد نصب کند. ممکن است بافت لثه در اطراف میله ایمپلنت باز شود و شما احساس درد و سوزش مداوم کنید. بعد از ایمپلنت دندان زمانی رخ میدهد که روند کار در شرایط استریل انجام نشده باشد. در نتیجه باکتری وارد بافت تحت جراحی میشود.

ابتدا دستیار دندانپزشک یک روپوش سربی را برای حفاظت بدنتان در برابر اشعه به تن شما میکند. سپس دندانپزشک (که گواهی انجام رادیولوژی دندانی دارد) ابزاری، از جنس پلاستیک، دردهان شما قرار خواهد داد و از شما میخواهد تا دهانتان را روی آن ببندید. این باعث میشود تا فیلم رادیوگرافی در جای خود محکم باقی بماند. سپس تکنسین از قسمت موردنظر عکس میگیرد. این روند بدون درد است و تا وقتیکه تصاویر مورد نظر از کل دندانهایتان گرفته شود ادامه خواهد یافت. رادیوگرافیهای دندان چند بار گرفته میشود؟ نیازهای فردی و مشکلات شما در مورد دهان و دندانتان معمولاً تکرار انجام عکسبرداری و یا عدم نیاز به آن را معلوم میکند. متخصص دندانپزشکی سابقه پزشکی و دندانی، دندانهایتان و علائم و نشانههای شما را بررسی و معاینه میکند و قبل از انجام رادیولوژی، دربارهی سن و خطر بیماری شما صحبت میکند. در اکثر مواقع، هر سه یا پنج سال به انجام یک سری کاملی از رادیوگرافی دندان نیاز است، اگرچه انجام رادیوگرافی عرض دندانی معمولاً حدود یک یا دو بار در سال مورد نیاز است. بعد از هر استفراغ و حالت تهوع صبحگاهی دهان خود را آب بزنید و از مسواک زدن بوری دندان پس از آن خودداری کنید زیرا به مینای دندان شما آسیب میزند. یک شستشوی سادهی دهان با آب و یک قاشق چایخوری جوششیرین میتواند به خنثی کردن اسید دهان کمک کند. معاینات دندانپزشکی منظم را ادامه دهید. در مورد آنچه میخورید محتاط باشید، رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید. روزی دو بار در روز دندانهایتان را مسواک بزنید، صبح و شب. روزانه نخ دندان بکشید.

بهعنوان مثال، وقتی دارویی ۳ بسته به داروخانه سهمیه داده میشود و در نسخه بیمار ۱۰۰ عدد از این دارو تجویز شده، داروخانه چارهای جز ارائه محدود دارو را ندارد، به این دلیل که بتواند به بیماران بیشتری دارو برساند. منصورنیا درباره تامین دارو برای بیماران خاص، ادامه داد: اغلب بیماران خاص بهدلیل ممنوعیت واردات داروهای خارجی متاسفانه معادل داخلی دارو را در دسترس ندارند. برخی از این بیماران نیز با مصرف داروهای داخلی به نتیجه موردنظر نمیرسند یا دچار عارضه میشوند. متاسفانه بیماران اماس و بیماران تحت شیمیدرمانی اغلب با این مشکل روبهرو هستند. وی افزود: نرخ کالای دندانپزشکی بهدلیل گرانی مواد اولیه افزایش پیدا کرده، اما دستمزد پزشکان فقط به اندازه افزایش حقوق سالانه بالا رفته و ارتباطی به گرانی مواد اولیه ندارد. بیمهها سالانه افزایش نرخ دارند، اما افزایش قیمتشان بسیار کمتر از افزایش نرخ مواد اولیه است و همیشه تعرفههای بیمه نسبت به افزایش نرخ مواد فوقالعاده کمتراست.

منبع:

https://pishrodent.com/

 


:: موضوعات مرتبط: دندانپزشکی , ,
:: برچسب‌ها: تجهیزات دندانپزشکی , مواد و تجهیزات دندانپزشکی , سایت تجهیزات دندانپزشکی , تجهیزات دندانپزشکی دست دوم , فروشگاه تجهیزات دندانپزشکی , خرید تجهیزات دندانپزشکی , قیمت تجهیزات دندانپزشکی , تجهیزات دندانپزشکی دست دوم تهران , فروش تجهیزات دندانپزشکی ,
:: بازدید از این مطلب : 617
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : هیما روز
ت : شنبه 22 مرداد 1401
.

بهترین روش ارتودنسی دندان روکش شده چیست؟
برای ارتودنسی دندان روکش شده می توانید از ابتدایی ترین اما موثرترین روش ارتودنسی یعنی بریس معمولی استفاده کرد. همچنین روش های جایگزین دیگر مانند پلاک های ارتودنسی شفاف نیز گزینه های دیگر درمان هستند که به خوبی میتواند از آن ها همراه بریج دندان نیز استفاده کرد. اما در هر دو نوع درمان باید به این نکته توجه کنید که ممکن است مدت مزان ارتودنسی برای دندان هایی که روکش یا بریج دارند بیشتر از افراد معمولی باشد که روکش ندارند. بنابراین انتظارات معقولانه ای از ورند درمان خودتان داشته باشید.

هزینه نگهدارنده ریتینر ارتودنسی
بعضی متخصصین ارتودنسی ،وسایل ارتودنسی هر دو فک را یک جا و برخی دیگر هر فک را بصورت مجزا درمی آورند ( که البته این موضوع بیشتر به سلیقه متخصص ارتودنسی وابسته است ) اما بهر صورتی که اینکار انجام شود، حتماً بایستی برای هر دو فک نگهدارنده ساخته شود.

نوع نگهدارنده ای که توسط هر متخصص ارتودنسی برای هر فک در نظر گرفته می شود نیز به فاکتورهای گوناگونی مرتبط است؛ اما در شایع ترین حالت، متخصصین ارتودنسی معمولاً برای فک بالا نگهدارنده متحرک و برای فک پایین نگهدارنده ثابت ( فیکس ریتیتر ) در نظر می گیرند.

برخی از متخصصین ارتودنسی خود راساً به تحویل ریتینر اقدام می کنند و برخی دیگر انتهای کار را به دندانپزشک یا متخصص دندانپزشکی ترمیمی – زیبایی می سپارند.

بایستی توجه کرد که اساساً با درآوردن وسایل ارتودنسی ، درمان ارتودنسی شما خاتمه می یابد و از این پس آنچه که اتفاق می افتد ،نگهداری نتایج درمان ارتودنسی است و این موضوع عملاً پروسه ای مجزا از درمان ارتودنسی محسوب می شود.

ارتودنسی متحرک چیست؟
اگر فیلم ارتودنسی متحرک را دیده باشید، احتمالا می‌­دانید که ارتودنسی متحرک در واقع نام دستگاهی است که قادر هستید آن را از دهان خود خارج کنید. دستگاه ارتودنسی متحرک به دندان­‌های شما نمی‌چسبد. آن­‌ها با توجه به سایزهای مختلف دهان طراحی شده­‌اند و به برنامه درمان ارتودنسی شما کمک می­‌کند.

با مشاهده تصاویر یا فیلم ارتودنسی متحرک خواهید دید که دستگاه ارتودنسی متحرک از صفحه­‌های پلاستیکی تشکیل شده که سیم‌­ها از کناره­های آن بیرون زده است. این سیم ها به دندان شما می­‌چسبد تا بریس(یا همان دستگاه ارتودنسی) را در جای خود محکم نگه دارد. این دستگاه­ها معمولا به 2 دسته تقسیم می‌شوند:

دستگاه‌های مناسب برای حرکت­های ساده دندانی
دستگاه­‌های مناسب برای حرکت دادن فک بالا و پایین صورت

عوامل تاثیرگذار در هزینه ارتودنسی متحرک
عواملی که در هزینه ارتودنسی متحرک تاثیر گذار هستند را می توان به شرح زیر بیان داشت:

مشاوره، رادیوگرافی و قالب گیری:
برای شروع درمان ارتودنسی دندان، فرد مراجعه کننده باید با متخصص ارتودنسی مشورت نماید تا مشخص شود برای درمان ناهنجاری های وی کدام روش ارتودنسی و در چه طول مدتی درمان انجام خواهد شد.

این مرحله از مراحل ارتودنسی بسیار کوتاه است. در این مرحله بیمار می تواند سوالات خود را در رابطه با مشکلات دندان خود مطرح نماید و مواردی را که از نظرش ضروری هستند با متخصص ارتودنسی درمیان بگذارد.

پس از بررسی ناهنجاری موجود، توضیحات در خصوص ناهنجاری و شیوه درمان، مشکلات دهانی و دندانی فرد و تمامی موارد حین درمان در اختیار شخص قرار خواهد گرفت. پس از آن می بایست برای انجام رادیوگرافی و فوتوگرافی پزشکی مراجعه کرد تا به طور دقیق تر به مشکلات دندانی پرداخته شود.

چرا و چه زمانی کودکان به ارتودنسی نیاز دارند؟
در صورتی که بیمار هر کدام از مشکلات یا شرایط زیر را داشته باشد، انجام ارتودنسی دندان کودکان می‌تواند برای او مفید باشد :

از دست دادن زودهنگام دندان‌های دائمی
مشکل در جویدن غذا
نفس کشیدن با دهان
مکیدن انگشت شست
شلوغی و نامرتبی دندان‌ها و یا داشتن دندان اضافه
جلو بودن یا عقب بودن بیش از اندازه‌ی فک‌ها نسبت به همدیگر
گاز گرفتن مداوم گونه (از داخل)
قرار نگرفتن دندان‌های جلو روی هم و یا قرار گیری آن‌ها به شکل غیرطبیعی
ظاهر نامتقارن صورت به علت نامرتبی دندان ها یا فک
دندان قروچه

دندان‌ها ممکن است احساس درد داشته باشند
هر زمانی که دندان‌های شما تحت نیرو زیاد قرار می‌گیرد لثه ها و دندان‌ها احساس درد خواهند داشت. این احساس درد زمانی که براکت‌های اورتودنسی را قرار می‌دهید یا هر بار که آن‌ها را محکم تر می‌کنید وجود خواهد داشت. زمانی که براکت‌های ارتودنسی برداشته ­می‌شوند این فرآیند درد نخواهد داشت اما دندان ها و لثه ها احساس درد خواهند داشت. بعد از گذشت چند روز درد و ناراحتی از بین خواهد رفت. چنانچه این درد جویدن غذا را سخت می‌کند می‌توان از مسکن­های تسکین دهنده درد در چند روز اول بعد از برداشتن ارتودنسی استفاده کرد.

ضعیف شدن ریشه دندان

آسیب به ریشه دندان نیز یکی دیگر از عوارض ارتودنسی دندان است که گاهی در برخی از بیماران بروز می کند. این مشکل بیشتر در بیمارانی شایع است که سابقه شکستگی دندان یا ضربه خوردن دندان را دارند. همچنین اگر قبل از این عمل نادرست ارتودنسی را پشت سر گذاشته باشید، در عمل مجدد ممکن است به ریشه دندان ها فشار وارد شده و سطوح تیز درونی آن ها دچار آسیب شود. این مشکل را البته می توان به درستی مدیریت کرد.

اگر پیش از عمل ارتودنسی با پزشک خود صحبت کنید، عوارض ارتودنسی دندان را در این مورد می توان تا حد خوبی کاهش داد. استفاده از براکت در زمان های طولانی احتمال بروز این عارضه را افزایش می دهد. معمولاً دندان پزشکان متخصص در طول روند درمان ارتودنسی یک یا دوبار از دهان بیمار عکس رادیوگرافی تهیه می کنند. همچنین اگر در این مورد نگرانی دارید، می توانید خودتان از پزشک درخواست رادیوگرافی و بازبینی ریشه ها را داشته باشید.

رفع جلو افتادگی فک پایین
گاهی اوقات فک پایین بیش از هم جلو قرار دارد و چهره ای ناخوشایند از دهان و فک ایجاد می کند. البته علاوه بر آن در سلامت دهان و دندان نیز تأثیر نامطلوب ایجاد می کند. به طوری که اگر این عارضه به موقع درمان نشود ، باعث تحلیل رفتن لثه ها و دندان های جلو می شود.

می توان گفت کوتاه ترین و سریع ترین راه برای درمان این عارضه ، استفاده از روش درمانی ارتودنسی جبرانی است.

علت جلو افتادگی فک پایین گاهی اوقات ناشی از رشد کم فک بالا و یا رشد بیش از حد در فک پایین است. ارتودنتیست برای درمان این عارضه علاوه بر استفاده از ارتودنسی کاموفلاژ ، از الاستیک های بین فکی هم به کار می برد. الاستیک های بین فکی نقش کمک درمانی در روند رفع این مشکل ایفا می کنند.

نوع حالت قرارگیری دندان‌ها روی هم
نحوه پیکربندی بریس ها بستگی به این دارد که دقیقاً روی حالت قرارگیری دندان‌هایتان (حالت بایت) چه اتفاقی می‌افتد، یعنی روشی که دندان‌ها هنگام بسته شدن دهان شما روی هم قرار می‌گیرند. این در نهایت به دلایلی برمی‌گردد که شما یا فرزندتان به سیم‌کشی دندان نیاز خواهید داشت، از جمله:

اوربایت
آندر بایت
کراس بایت
دندان‌های شلوغ و نامرتب
فاصله خیلی زیاد بین دندان‌ها
اپن بایت
دندان‌های نهفته
نوع مشکلی که در دندان‌ها دارید (یا ترکیبی از این مشکلات) با یک قالب از بایت (حالت قرار گرفتن دندان‌ها روی هم) سنجیده می‌شود. معمولاً برای این کار یک قالب بتونه یا یک نوع ماده قابل انعطاف دیگری را باید گاز بزنید تا حالت و قالب قرارگیری و بسته شدن دندان‌هایتان روی هم به دست بیاید. این قالب سپس برای ساخت مدلی از دهان شما استفاده می‌شود که به طراحی یک دست بریس مخصوص و منحصر به ‌فرد برای شما کمک می‌کند.

مرجع : https://b2n.ir/d44607



:: موضوعات مرتبط: دندانپزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 744
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : هیما روز
ت : پنج شنبه 14 اسفند 1399
.

صفحه قبل 1 صفحه بعد

موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی